במסגרת מחקר אשר ממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Clinical Infectious Diseases ביקשו החוקרים לבצע השוואה של טיטר הפלזמה המהיר (rapid plasma regain – RPR) הנלקח ביום ההתייצגות הראשונית של עגבת לזו של יום מתן הטיפול, וזאת במטרה לעדכן את הפרקטיקה הקלינית ולהשפיע על ההמלצה על בדיקות RPR חוזרות.
עוד בעניין דומה
מחקר רטרוספקטיבי זה נערך בין 1 במרץ 2011 ל-31 בדצמבר 2020 במרכז לבריאות מינית של מלבורן, אוסטרליה. במסגרתו נכללו אנשים אשר עברו בדיקות סרולוגיות לעגבת ביום ההתייצגות הראשונית וביום הטיפול (נכללו אך ורק מקרים בהם פער הזמנים היה ≤ 14 ימים).
החוקרים חישבו את אחוז האנשים בהם חל שינוי של פי 4 בטיטר RPR, וריבדו את הנבדקים לפי הזמן שעבר בין ההתייצגות הראשונית למתן הטיפול ולפי שלב המחלה. המחקר הנוכחי כלל סך של 766 חולי עגבת. הזמן החציוני בין התייצגות ראשונית של המחלה למתן טיפול עמד על 6 ימים (טווח בין-רבעוני: 5-7 ימים).
תוצאות המחקר הדגימו כי מבין כלל הנבדקים ל-14.8% (n = 113) היתה עלייה או ירידה של פי ≥ 4 בטיטר. אחוז המקרים בהם חל שינוי זה עלה ביחס ישר למספר הימים שעברו מההתייצגות ראשונית ועד למתן טיפול. כך שבקרב אלה בהם זמן זה עמד על 1-3 ימים, אחוז המקרים עם שינוי של פי 4 בטיטר היה 5.7% (n=6) ובקרב אלו עם פרק זמן של 10-14 ימים, 26.2% (n=27) (Ptrend<0.001). לא הודגם הבדל מובהק בין שלבי העגבת לבין אחוז המקרים עם עלייה או ירידה של פי ≥ 4 בטיטר RPRי(P = .66).
מתוצאות מחקר זה עולים ממצאים המצדדים בהמלצה לחזור על טיטר RPR כאשר יום ההתייצגות הראשונית של עגבת הינו שונה מיום הטיפול, וזאת גם כאשר פער הזמנים עומד על מספר ימים בודדים.
מקור:
תגובות אחרונות