נכון להיום קיים מעט מידע בנוגע לריבוד סיכונים מהיר באמצעות תבחיני hs-cTNIי(high-sensitivity cardiac troponin I) שאושרו לשימוש ע"י מנהל המזון והתרופות בארה"ב.
עוד בעניין דומה
מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את היכולת של מדידה בודדת של hs-cTNI לזהות מטופלים בסיכון נמוך וגבוה לאוטם חריף בשריר הלב (MI –יmyocardial infraction).
מדובר במחקר תצפיתי, רב מרכזי, פרוספקטיבי שכלל מטופלים עם חשד ל-MI חריף שהגיעו לאחד מ-29 מרכזים רפואיים בארה"ב בעלי יכולת למדוד hs-cTNI באמצעות תבחיני ה-Atellica IM TnIH וה-ADVIA Centaur TNIHי(Siemens Healthineers). על מנת לזהות מטופלים בסיכון נמוך, החוקרים בדקו את הרגישויות והערכים המנבאים השליליים (NPVs –יNegative predictive values) עבור MI חריף ו-MI או תמותה תוך 30 ימים על פי ערכי הבסיס של ריכוזי ה-hs-cTNI. על מנת לזהות מטופלים בסיכון גבוה, החוקרים בדקו את הערכים המנבאים החיוביים (PPVs – Positive predictive values) ואת הסגוליות עבור MI חריף.
מתוך 2,212 מטופלים, 12% עברו MI חריף. גבול הזיהוי או הכימות הניבו רגישויות (טווח של 98.6-99.6%) ו-NPVs (טווח של 99.5-99.8%) מעולים עבור MI חריף או תמותה תוך 30 ימים בשני סוגי התבחינים. כמו כן, חתך אופטימלי של < 5 ננוגרם/ליטר הצליח לזהות כמעט מחצית מהמטופלים שהיו בסיכון נמוך ל-MI חריף או תמותה תוך 30 ימים, עם רגישות של 98.6% (רווח בר סמך 95%: 97.2-100%) ו-NPVs של 99.6% (רווח בר סמך 95%: 99.2-99.9%) בשני התבחינים. בנוגע למטופלים בסיכון גבוה, ערכי hs-cTNI ≥120 ng ננוגרם/ליטר הניבו PPVs של ≥ 70% ל-MI חריף.
החוקרים זיהו קשר המשכי בין hs-cTNI בנקודת הבסיס לבין הסיכון לאירועים חריפים, תוך שימוש בשני תבחינים מאושרים. כאשר משתמשים בסף של < 5 ננוגרם/ליטר ניתן לזהות כמעט מחצית מהמטופלים המצויים בסיכון נמוך בזמן הגעתם ועם סף של ≥ 120 ננוגרם/ליטר ניתן לזהות מטופלים בסיכון גבוה.
מקור:
תגובות אחרונות