ההנחיות קליניות עבור דלקת ריאות שנרכשה בקהילה בקרב מבוגרים (CAP) מה-Infectious Diseases Society of America - IDSA ומה-American Thoracic Society - ATS כוללות אינדיקציות לבדיקת אנטיגנים בשתן (UAT) של Streptococcus pneumoniae - SP ושל Legionella pneumophila -LP. הנחיות אלו התבססו על חוות דעת של מומחים ולא עברו הערכה קפדנית.
עוד בעניין דומה
במחקר חדש שנערך ב-Vanderbilt University Medical Center בנשוויל, ארה"ב והתפרסם בכתב העת Clinical Infectious Diseases, ביקשו החוקרים להעריך הנחיות אלו.
החוקרים השתמשו בנתונים ממחקר תצפיתי, רב-מרכזי, פרוספקטיבי של מבוגרים שאושפזו עם CAP בכדי להעריך את הרגישות והסגוליות של אינדיקציות ה-IDSA/ATS ל-UAT לזיהוי מטופלים עם תשובה חיובית. UAT של SP ו-LP בוצעו בכלל המטופלים שנכללו. החוקרים ביצעו אנליזות נפרדות עבור SP ו-LP, באמצעות טבלאות אירועים של 2 על 2 אשר השוו בין האינדיקציות של ה-IDSA/ATS (המלצה לבצע UAT בהשוואה להמלצה לא לבצעה) ותוצאות ה-UAT (חיובי או שלילי). בנוסף, החוקרים השתמשו ברגרסיה לוגיסטית בכדי להעריך את הקשר בין כל קריטריון אינדיבידואלי באינדיקציות ה-IDSA/ATS לבין תוצאות UAT חיוביות.
נתונים סטטיסטיים: מתוך 1,149 מטופלים, UAT היו חיוביים ל-SP ב-81 (4.2%) ול-LP ב-32 (1.6%). אינדיקציות ה-IDSA/ATS היו עם רגישות של 61% (רווח סמך 95% של 49-71%) וסגוליות של 39% (רווח סמך 95% של 37-41%) עבור SP, ורגישות של 63% (רווח סמך 95% של 44-79%) וסגוליות של 35% (רווח סמך 95% של 33-37%) עבור LP.
לא נמצאו מאפיינים קליניים אשר היו קשורים באופן חזק ל-UAT חיוביים ל-SP, בעוד מאפיינים שהין קשורים ל-UAT חיוביים ל-LP היו היפונתרמיה, חום, שלשול, ונסיעה לחו"ל לאחרונה.
החוקרים מסכמים שהאינדיקציות המומלצות לבדיקת אנטיגן של SP ו-LP בשתן בהנחיות ה-CAP של ה-IDSA/ATS הן בעלות רגישות וסגוליות גרועות לזיהוי מטופלים עם בדיקות חיוביות. הנחיות קליניות עתידיות של CAP צריכות לשקול אסטרטגיות אחרות לקביעת אילו מטופלים צריכים לעבור בדיקת שתן לאנטיגנים.
מקור:
תגובות אחרונות